Dywis HH

Dywis HH

A once in a lifetime horse

Stamboek: Holsteiner verband
Afstamming: Toulon x Corofino II x Lavall II
Geboortejaar: 2011
Prestatie: Elite, prok, sport(spr),Verbandsprämie, 1,55m Spr.
Fokker: Peter Huisman

Dywis HH

Voor ons is Dywis het ultieme springpaard. Deze grootramige merrie werd in 2011 geboren als dochter van onze topfokmerrie Uhura HH. Het leven begon goed voor Dywis: ze verdiende als veulen een veulenpremie en was reservekampioen van de merrieveulens op de Fohlenbrennen in Metelen. Dywis HH is een bijzonder expressieve merrie met haar mooie gezicht, veel front en zeer goede reflexen. In 2014 werd ze als driejarige uitgenodigd op de elitemerriekeuring in Elmshorn, waar ze een verenigingspremie verdiende en in de topgroep elitemerries terechtkwam.

Bij inschrijving in het KWPN-stamboek behaalde ze een monsterscore van 90/90, de hoogste punten sinds de specialisatie van het KWPN. In 2014 behaalde ze ook de reservetitel van de driejarige merries van de Kring Overijssel. Dywis HH heeft ons tot nu toe drie veulens geschonken. Haar eerste nakomeling Hadiya HH loopt ondertussen op 1.35-niveau. Tweede nakomeling Identical Dywiss HH (v. Carthago) werd als veulen voor 45.000 euro verkocht op de veiling in Elmshorn. Deze merrie wordt tot nu toe ingezet voor de fokkerij. In 2022 bracht Dywis via embryotransplantatie een hengstveulen; Creatyon van HH. Dit stoere hengstveulen van Corydon van T&L wordt op 24 augustus verkocht op Veulenveiling Borculo.

Na een rustige opleiding door achtereenvolgens Jan Tippe, Jill Verheij en Pim Mulder wordt Dywis HH sinds 2021 internationaal uitgebracht door Maikel van der Vleuten. Met klasseringen op vijfsterren 1.55-niveau in o.a. Monaco, Saint Tropez, Parijs, Knokke, Stockholm gaat dit fantastisch. Wij hebben altijd in dit paard geloofd, en wat is het dan fabelachtig als ze die verwachtingen waarmaakt.

 

A once in a lifetime horse!

Palmares Dywis HH

2023

6e 155m La Coruña

3e 150m Lyon

1e 155m Cannes

5e 155m Mexico City

2e 145m Miami beach

5e 155m Den Bosch 

2e 160m Grand Prix Jumping Amsterdam

 

Huisman Horses

Een kleinschalige fokkerij met grootse prestaties. Wij fokken enkel met merries met het Holsteinerverband en hebben als doel om een prestatiegericht sportpaard voort te brengen.

Huisman Horses
Oude Rijksweg 506
7954 GG Rouveen
06 54 79 58 25
info@huismanhorses.nl