Uhura HH

Uhura HH

In Memoriam

Stamboek: Holsteiner verband
Afstamming: Corofino II x Lavall II x Calypso II
Geboortejaar: 2004
Prestatie: Elite, IBOP(spr), pref, prok, sport(spr), Staatsprämie
1,35m Spr.
Fokker: Petra Fröchtling

Uhura HH

Uhura HH toonde als veulen al veel kwaliteit, vooral in haar beweging. We hebben haar gekocht in Holstein. Daar werd ze beloond met een premie als veulen. Als driejarige slaagde Uhura voor de veldproef met goede cijfers voor galop, vrijspringen, beoordeling door een vreemde ruiter en rijdbaarheid. Ze ontving de staatspremie in Elmshorn en behoorde tot de top 30 merries in Holstein van dat jaar.

Uhura HH heeft zich altijd volledig ingezet voor de fokkerij. Al haar veulens hebben tot nu toe een veulenpremie kunnen verdienen. In 2014 behaalde ze zelf 88,5 punten bij KWPN op de IBOP (merrietest in NL) Tussen het krijgen van haar veulens door werd ze uitgebracht in de sport. Hier kon ze haar kwaliteiten bewijzen: in slechts enkele maanden tijd wist ze zich te plaatsen bij de 1.35m rubriek en ontving hiermee het sportpredicaat. Ze werd preferent door haar eerste drie nakomelingen van respectievelijk Diamant de Semilly, Catoki en Toulon en inmiddels heeft ze ook het prestatie predikaat behaald dankzij haar nakomelingen Dywis HH en Ellyette HH. In 2021 is onze topfokmerrie ons ontvallen. Haar fantastische rijdbaarheid en karakter leeft voort in haar nakomelingen.

 

 

In Memoriam

Huisman Horses

Een kleinschalige fokkerij met grootse prestaties. Wij fokken enkel met merries met het Holsteinerverband en hebben als doel om een prestatiegericht sportpaard voort te brengen.

Huisman Horses
Oude Rijksweg 403
7954 GG Rouveen
06 54 79 58 25
info@huismanhorses.nl